Voor de goeie orde

De Huisregels van Kringloop Het Goeie Gevoel Vroomshoop.

 • Moet iedereen zich welkom voelen.
 • Behandelen we elkaar met respect.
 • Luisteren we naar elkaar.
 • Beledigen we elkaar niet.
 • Zijn we dankbaar voor alle spullen die ons worden gegund en zijn we zuinig op deze spullen en alle andere spullen in onze winkel.
  Als er door iemand doelbewust vernielingen worden aangebracht aan onze goederen of aan ons pand zullen we de kosten op deze persoon verhalen.
 • Gebruiken we geen fysiek of verbaal geweld! Mocht één van onze medewerkers of klanten fysiek of verbaal worden bedreigd, dan schakelen wij de politie in.
 • Proberen wij er bij diefstal samen uit te komen. Proberen we de reden te achterhalen en schakelen we, waar nodig hulp in.
  Als dit niet mogelijk is en er is een vermoeden van misdrijf, dan schakelen we de politie in.
 • Houden wij ons aan onze huisregels.

Bij Het Goeie Gevoel hebben wij respect voor elkaar en voor een ander. 

Je bent zoals je bent; niet meer, niet minder. We zijn allemaal gelijk en we behandelen elkaar zoals we zelf behandeld willen worden.

Bij ons krijgt iedereen een kans. En een tweede kans. En soms wel 10… Wij kijken naar de kracht en de mogelijkheden van onze mensen. Niet naar de beperkingen

Bij Het Goeie Gevoel staan de wensen van onze klanten altijd centraal, maar vragen wij om wederzijds RESPECT.

Voordat de spullen op een leuke en aantrekkelijke manier in onze winkel worden gestyled, zijn ze zorgvuldig gesorteerd, uitgezocht, nagekeken en schoongemaakt. Het kan natuurlijk voorkomen dat er een beschadiging of mankement niet door ons is opgemerkt. Voordat je jouw spullen afrekent bij de kassa, zullen wij samen met jou de spullen nogmaals bekijken op gebreken.

 • De prijzen die vermeld staan op de artikelen zijn onze richtprijzen. Er is altijd, in alle redelijkheid, ruimte om te onderhandelen. 
 • Bij aankoop van meerdere artikelen mag er over het totaalbedrag onderhandeld worden, liever niet over ieder artikel afzonderlijk.
 • De verkoopmedewerker van Het Goeie Gevoel beslist uiteindelijk of de onderhandelde prijs akkoord is.
 • Afdingen dus altijd in alle redelijkheid. (Dus liever niet afdingen op een bedrag van € 0,75)
 • Wanneer er op een artikel de verkoopprijs ontbreekt, zal één van onze medewerkers de verkoopprijs bepalen op basis van een vergelijkbaar artikel dat in de winkel wordt aangeboden.
 • Wij geven geen garantie op onze artikelen, behalve op elektrische apparaten. Hiervoor geldt een een garantie van 2 werkdagen. Het teruggebrachte apparaat wordt alleen vergoed als binnen 2 dagen na de aankoop door één van onze medewerkers is vastgesteld dat het product niet naar behoren functioneert.
 • In verband met de hoge kosten die de bank berekent voor pinbetalingen, zijn wij genoodzaakt om voor bedragen tot € 2,50 die via PIN worden betaald, een toeslag van € 0,25 te berekenen.

Het bepalen van de prijzen van de aan ons aangeboden gebruikte goederen gebeurt zorgvuldig. We hanteren de op dat moment geldende normen met betrekking tot de marktwaarde van deze of vergelijkbare goederen.  

Wanneer wij vermoeden dat een aangeboden product een hoge waarde heeft, dan schakelen wij een expert in om met ons de verkoopwaarde te bepalen.

Het reserveren van artikelen is mogelijk. Wij vragen u wel om het volledige aankoopbedrag bij de overeenkomst te voldoen. 

 • Reserveringen mogen maximaal 2 dagen in onze winkel blijven staan, mits anders overeengekomen met één van onze medewerkers.
 • Wij noteren altijd uw naam en telefoonnummer bij een reservering van een product.
 • Tijdens het ophalen van uw gereserveerde product vragen wij altijd om uw aankoopbewijs/betalingsbewijs (kassabon) te laten zien.
 • Bij het ophalen van gereserveerde grote meubelen vragen wij u om dit minimal 1 dag van te voren telefonisch aan ons te melden. Dit geeft ons de tijd om de spullen voor u klaar te zetten.

Als je goederen hebt die je niet meer gebruikt maar die nog best een ronde meekunnen, dan willen we die graag van je aannemen.

Wat kunnen we gebruiken?

Alles wat in dozen en tassen past, kleine tafeltjes, stoeltjes, lampjes, etc. mogen ten alle tijden bij onze winkel worden gebracht. Mits het niet kapot is natuurlijk.

We hebben helaas (nog) geen opslag voor grotere spullen. Daarom vragen we voor grote meubelen altijd wat foto’s om te kunnen beoordelen of we op dat moment een plek hebben om deze te plaatsen. 

Je kunt de foto’s sturen naar info@hetgoeiegevoel.nl 

Wij willen milieubewust ondernemen. Dit betekent dat wij het liefst alle spullen een tweede leven willen geven en zo min mogelijk willen weggooien. Hoewel het soms ondankbaar voelt, moeten we dus selectief zijn in het aannemen van spullen die ons worden aangeboden. Wij kunnen dan ook alleen spullen aannemen waarvan wij zeker zijn dat deze een goede bestemming kunnen krijgen.

Ook al krijgen we de spullen gratis, we moeten wel betalen voor het afvoeren van deze spullen als ze voor ons en anderen onbruikbaar zijn.

Bij Het Goeie Gevoel kunt u sparen voor korting door middel van onze spaarkaarten. Bij iedere € 5,00 die u besteedt in onze winkel ontvangt u 1 stempel. Een volle spaarkaart is € 5,00 waard. Deze kan worden ingeleverd op uw volgende aankoop of op een workshop naar keuze.

 • Spaarkaarten zijn niet inwisselbaar tegen contanten.
 • U kunt maximaal 3 volle spaarkaarten per aankoop inwisselen.
 • Het bedrag van een volle spaarkaarten dient in één keer besteed te worden. Het resterende bedrag wordt niet in contanten uitbetaald en kan niet worden gereserveerd.

Wij verkopen cadeaubonnen voor ieder gewenst bedrag. Het is ook mogelijk om het gewenste bedrag te verdelen over verschillende “Goeie Gevoel Waardecheques”. Deze pakken wij op een leuke, originele manier voor u in. 

De cadeaubonnen zijn zowel te besteden in onze winkel als online voor het boeken van een workshop.

 • Cadeaubonnen en waardecheques zijn niet inwisselbaar tegen contanten.
 • Het bedrag van een cadeaubon en/of waardecheque dient in een keer besteed te worden.
 • Cadeaubonnen en waardecheques zijn na datum van uitgifte 1 jaar geldig.

Achter in onze winkel vindt u ons klantentoilet. Tegen een kleine bijdrage van € 0,50 kunt u hier gebruik van maken. De opbrengst gaat in de “WC-POT” en deze komt volledig ten goede aan Stichting Het Goeie Gevoel.

De Creatieve Huiskamer, onze creative ruimte, geven we onze workshops. In de gezellige ruimte in de winkel kun je samen met andere mensen creatief bezig zijn. Er is aan jong en oud gedacht! Voor onze workshops houden we alle trends in de gaten en passen dit toe in onze nieuwe workshops.

Zelf een idee voor een workshop?

In onze winkel en online vind je een overzicht van al onze workshops. In overleg geven we ook workshops op andere tijden of op een andere lokatie. Neem hiervoor even contact met ons op. En natuurlijk staan we open voor jouw eigen inbreng. Heb je een idee voor een workshop? Laat het ons weten dan kunnen wij daarmee aan de slag!